Stingray Corvette Forum banner

1 - 20 of 44 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Hello all. I was driving my C7 to work. I made a Left hand turn and the entire dashboard cut off for about 10 seconds. Everything came back on. I was driving it again a few weeks later the same issue. Took it to the dealer and they could not replicate the problem. That same day I tried to make a call and the OnStar system just made a hissing sound, I called OnStar (on my cell) they said to shut off the car for 10 mins and it would reset. It did. Anyone else having these issues?
 

·
Registered
Joined
·
4,607 Posts
adan; We need a little more info. Start off by letting us know a few details about your car. (i.e. base or Z-51, & manufacturing date) There have been others that have experienced problem with their dash / information screen. In some cases a re-flash was required to make it right, and others a different remedy was required.
 

·
Registered
Joined
·
310 Posts
My dash went blank while driving only once. It came back on by itself. I did not take it in to the dealer - I want to see if it happens again first. I have a base C7 with a 9/12/14 build date. Mine happened when I was applying the main brakes.
 

·
Registered
Joined
·
220 Posts
Dashboard shuts off

Hello all. I was driving my C7 to work. I made a Left hand turn and the entire dashboard cut off for about 10 seconds. Everything came back on. I was driving it again a few weeks later the same issue. Took it to the dealer and they could not replicate the problem. That same day I tried to make a call and the OnStar system just made a hissing sound, I called OnStar (on my cell) they said to shut off the car for 10 mins and it would reset. It did. Anyone else having these issues?
Yes, I had the same problem today. It behaved exactly as you described. Mine is a Z51, built in April 2014.
 

·
Registered
Joined
·
4,607 Posts

·
Registered
Joined
·
4,607 Posts
I found this so maybe GM has gone to a new vendor for the control module that operates the infotainment system. Ask about this when you take your cars in for service.

"2014 May production. My daily driver with 5k miles. Started it last week and the infotainment screen was dead along with the displays in the temp and fan dials. Volume/mute button did nothing as did the control buttons below the screen. The steering wheel controls still cycled through the favorites and controlled the volume as normal. Drove a mile or so and restarted the car and had the same result. Dead for two days and then on the 3rd day it came back on when the car was started to drive to work and has been functioning normally.

Shot video of the system while it was dead and emailed it to the service mgr at my dealership. He had to contact Chevy who told him the infotainment system control module was bad. They have a control module on order that should come is sometime this week. Interesting that he told me this module is now coming directly from a new vendor for the part."
 

·
Registered
Joined
·
28 Posts
I have had this intermittent same exact ( no button control, no AC,no fan control- scroll limited on steering wheel) issue since I received my car Z51 6A LT3. Built in April 2014 picked up June 12th 2014.I have posted about this a few months ago.
It's been into 2 dealers. 5th try on proven there is a problem, it finally failed in front of the dealership tech.
It's now at the dealership getting the whole infotainment center console replaced.
I will report back if it is really fixed..
Wish me Good Luck ? and Good Luck to you too.
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
I had my instrument cluster replaced as the LCD worked intermittently and then died. My infotainment screen works fine.
 

·
Registered
Joined
·
3,098 Posts
Hello all. I was driving my C7 to work. I made a Left hand turn and the entire dashboard cut off for about 10 seconds. Everything came back on. I was driving it again a few weeks later the same issue. Took it to the dealer and they could not replicate the problem. That same day I tried to make a call and the OnStar system just made a hissing sound, I called OnStar (on my cell) they said to shut off the car for 10 mins and it would reset. It did. Anyone else having these issues?
Mine started doing this. The dealership reflashed the effected system and it hasn't happened since. No parts needed to be replaced at all. Hope this helps.
 
  • Like
Reactions: ronkh

·
Registered
Joined
·
78 Posts
My 2015 10/20/14 build doing same DIC blinking tire -theft deterrent warning - guages drop to 0 - no ac control . This sucks week old and have to fix . taking it to dealer today :(
 

·
Registered
Joined
·
4,607 Posts
Butch; Let us know if a re-flash is all that your car needs. If so, it strikes me as odd that we would be seeing this same sort of issue with the 2015's.
 

·
Registered
Joined
·
78 Posts
Butch; Let us know if a re-flash is all that your car needs. If so, it strikes me as odd that we would be seeing this same sort of issue with the 2015's.
Its at the Dealer now they will call me with updates said to give them 3 days:) I will post results .Hope its just a flash not the hardware .
 

·
Registered
Joined
·
4,656 Posts
Its at the Dealer now they will call me with updates said to give them 3 days:) I will post results .Hope its just a flash not the hardware .
3 days! That's absurd.
 

·
Registered
Joined
·
78 Posts
Update: Dealer said they found a laundry list of codes and cleared them, then they did a "Global Reset".
They drove the car about 20 miles seems all to be ok.
Wife will pick up car today .Hopefully its fixed .:)
 

·
Administrator
Joined
·
16,305 Posts
That's good to read Butch n. Welcome to our forum!
 

·
Registered
Joined
·
4,607 Posts
Update: Dealer said they found a laundry list of codes and cleared them, then they did a "Global Reset".
They drove the car about 20 miles seems all to be ok.
Wife will pick up car today .Hopefully its fixed .:)
Butch; Did they address any of the stored codes or did they just clear them? We have seen that many times the Global Reset will clear up many issues, but if the issue returns it will be stored again, and if serious enough will cause the check engine light (CEL) to illuminate. In case you are not familiar with the Global Reset, it is nothing more than disconnecting the battery leads then touching them together for several seconds. We saw this being done fairly frequently on some early / mid 2014's.
 
1 - 20 of 44 Posts
Top